Δευτέρα - Παρασκευή - 9:00 - 20:00, Σάββατο - 9:30 - 13:00

Γενετική Διαγνωστική Συμβουλευτική

Γενετική Διαγνωστική Συμβουλευτική

Είναι χρήσιμη τόσο για τους κτηνιάτρους στην καθημερινή κλινική τους πράξη, όσο και για τους κηδεμόνες των κατοικιδίων, αλλά και για τους εκτροφείς. Συγκεκριμένα....

-Για τους κτηνιάτρους αποτελεί πολύ χρήσιμο εργαλείο για την διερεύνηση γενετικών παθήσεων, επιλέγοντας στοχευμένες ή ευρέος φάσματος γενετικές αναλύσεις, για την διευκόλυνση διάγνωσης παθήσεων που έχουν γενετικά αίτια, με στόχο την καλύτερη πρόγνωση της εξέλιξης της ασθένειας και της αντιμετώπισής της.

-Για τους κηδεμόνες ζώων συντροφιάς, η γενετική διαγνωστική συμβουλευτική, τους βοηθά να γνωρίσουν το γενετικό δυναμικό του σκύλου ή της γάτας τους που μπορεί να τους βοηθήσει να πάρουν σημαντικές αποφάσεις για τον τρόπο ζωής τους (διατροφή, άσκηση, διαπαιδαγώγηση). Μπορούν να μάθουν την φυλετική προέλευση του ζώου τους, την προδιάθεση για γενετικές ασθένειες ή αν ο σκύλος ή η γάτα τους είναι φορέας βλαβερών μεταλλαγών που μπορεί να μεταβιβάσει στα κουτάβια του κ.α.

-Στους εκτροφείς παρέχει συμβουλευτική για την επιλογή γεννητόρων βάσει γενεαλογικών στοιχείων και γενετικών αναλύσεων εκτελώντας γενετικές αναλύσεις ευρέος φάσματος για τις περισσότερες παθήσεις με γνωστή γενετική βάση, για μορφολογικά χαρακτηριστικά και φυλετική προέλευση. Στόχος είναι η αναπαραγωγή υγειών κουταβιών με κάποια επιθυμητά μορφολογικά χαρακτηριστικά και η διατήρηση χαμηλών επιπέδων ομομειξίας.

Στην κλινική μας λοιπόν, έχουμε την δυνατότητα, σε συνεργασία με εξειδικευμένα κέντρα του εξωτερικού και με την καθοδήγηση κι επιμέλεια εξειδικευμένης συνεργάτιδας γενετίστριας, να δίνουμε όλες τις παραπάνω πληροφορίες για τα κατοικίδια σας και να σας βοηθήσουμε υπεύθυνα και τεκμηριωμένα, δίνοντάς σας αξιόπιστες απαντήσεις σε ενδεχόμενα γενετικά προβλήματά τους, όπως η δυσπλασία ισχύων & αγκώνων, η εκφυλιστική μυελοπάθεια, οι συγγενείς μυοπάθειες, η προοδευτική ατροφία του αμφιβληστροειδούς, η ναρκοληψία κ.α.

Που θα μας βρειτε

Διεύθυνση
Αμφιθέας & Ζαίμη 44, Παλαιό Φάληρο
Τηλέφωνα επικοινωνίας
210-9851166
Επειγ. 6974425693