Δευτέρα - Παρασκευή - 9:00 - 20:00, Σάββατο - 9:30 - 13:00

Διαγνωστικό Κέντρο

Το έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής, έχοντας την γνώση κι εξειδείκευση, τον άρτιο εξοπλισμό με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, καθώς και τις συνεργασίες με διαγνωστικά, ερευνητικά εργαστήρια και πανεπιστήμια του εξωτερικού, είναι σε θέση να εκτελεί άμεσα κι αποτελεσματικά σχεδόν όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, tests και δοκιμασίες που απαιτούνται ώστε να διαγνώσει ταχύτατα το πρόβλημα του ασθενούς κατοικιδίου σας.

Βιοχημικό

Στα πλαίσια του προληπτικού ελέγχου, σε ζώα με προβλήματα υγείας ή κατά το προεγχειρητικό - προαναισθητικό έλεγχο, είναι απαραίτητο να ελέγξουμε τη σωστή λειτουργία των εσωτερικών οργάνων του σώματος.
Όλες οι βιοχημικές εξετάσεις πραγματοποιούνται στον τελευταίας τεχνολογίας βιοχημικό αναλυτή μας (IDEXX Catalyst One).

Με αυτές τις βιοχημικές εξετάσεις μπορούμε εύκολα και γρήγορα (σε 10-15 λεπτά) να ελέγξουμε τη λειτουργία των νεφρών, του ήπατος, τα επίπεδα γλυκόζης και άλλες βιοχημικές παραμέτρους του αίματος που θα μας βοηθήσουν να δημιουργήσουμε μια σφαιρική άποψη για την κατάσταση του οργανισμού του ζώου, να καταλήξουμε σε διάγνωση ή να προχωρήσουμε σε περαιτέρω εξετάσεις αν κριθεί απαραίτητο σύμφωνα με τα αποτελέσματα.


Μία από τις πιο αξιοσημείωτες λειτουργίες του IDEXX Catalyst One, που διαθέτουμε, πέρα από την μέτρηση παραμέτρων που αντικατοπτρίζουν την λειτουργικότητα των σπλαχνικών οργάνων (ήπαρ, νεφροί, πάγκρεας, επινεφρίδια κτλ.) είναι η μέτρηση του SDMA. Το SDMA (μεθυλιωμένη αργινίνη) πρόκειται για έναν δείκτη που σχετίζεται με την σπειραματική διήθηση των νεφρών και έχει την ικανότητα να εντοπίζεται στην πρώιμη απώλεια της λειτουργικότητας των νεφρών, πριν καν την αύξηση της κρεατινίνης. Με πιο απλά λόγια μπορούμε στο κέντρο μας να ανιχνεύουμε τα πρώιμα στάδια της νεφρικής ανεπάρκειας πριν επηρεαστούν τα νεφρικά κύτταρα, με σκοπό την έναρξη προληπτικής θεραπείας και την επέκταση του προσδόκιμου ζωής του ζώου.

Που θα μας βρειτε

Διεύθυνση
Αμφιθέας & Ζαίμη 44, Παλαιό Φάληρο
Τηλέφωνα επικοινωνίας
210-9851166
Επειγ. 6974425693