Δευτέρα - Παρασκευή - 9:00 - 20:00, Σάββατο - 9:30 - 13:00

Διαγνωστικό Κέντρο

Το έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής, έχοντας την γνώση κι εξειδείκευση, τον άρτιο εξοπλισμό με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, καθώς και τις συνεργασίες με διαγνωστικά, ερευνητικά εργαστήρια και πανεπιστήμια του εξωτερικού, είναι σε θέση να εκτελεί άμεσα κι αποτελεσματικά σχεδόν όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, tests και δοκιμασίες που απαιτούνται ώστε να διαγνώσει ταχύτατα το πρόβλημα του ασθενούς κατοικιδίου σας.

Μυελογραφίες

Ίσως δεν είχατε ποτέ σκεφτεί ότι ο σκύλος σας μπορεί να υποφέρει από δισκοπάθεια. Κι όμως, είναι ένα πολύ συχνό πρόβλημα ειδικά σε φυλές με προδιάθεση όπως τα cockerspaniel, dachshund, bassethound, poodle, κ.ά.

 Η πίεση του νωτιαίου μυελού και των νεύρων της σπονδυλικής στήλης από μεσοσπονδύλιο δίσκο (δισκοπάθεια), τραυματισμό, αιμάτωμα ή νεοπλασίες και τα νευρολογικά και κινητικά προβλήματα που εμφανίζονται ως αποτέλεσμα των παραπάνω, δεν είναι σπάνια στην κτηνιατρική πράξη. Ένας από τους καλύτερους και πιο προσιτούς (μέχρι τώρα τουλάχιστον, από άποψη γνώσης κι εξοπλισμού) διαγνωστικός δρόμος για προβλήματα όπως τα παραπάνω είναι η διενέργεια μυελογραφίας.

Η εξέταση αυτή γίνεται υπό γενική αναισθησία. Εισάγεται ειδική βελόνη ανάμεσα σε δύο σπονδύλους της οσφυικής ή της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης (ανάλογα με το είδος του προβλήματος) και μέσω αυτής αρχικά λαμβάνουμε ποσότητα εγκεφαλονωτιαίου υγρού (η εξέταση του οποίου είναι πολύ χρήσιμη για τη διάγνωση μυελίτιδας, μηνιγγίτιδας ή εγκεφαλίτιδας) και στη συνέχεια χορηγούμε ειδικό σκιαγραφικό υγρό, το οποίο διοχετεύεται σε όλο το μήκος της σπονδυλικής στήλης. Σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα λαμβάνονται ακτινογραφήματα του τμήματος της σπονδυλικής στήλης που μας ενδιαφέρει και βλέπουμε αν το σκιαγραφικό υγρό φτάνει σε όλο το μήκος της σπονδυλικής στήλης, όπως πρέπει, ή η πορεία του διακόπτεται από κάποια αλλοίωση όπως αυτές που προαναφέραμε. Όλη η συγκεκριμένη εξέταση γίνεται κάτω από γενική αναισθησία, ελεγχόμενη πάντα με παρουσία αναισθησιολόγου και με την βοήθεια monitor και εκτελείται μόνο κατόπιν ραντεβού.

Που θα μας βρειτε

Διεύθυνση
Αμφιθέας & Ζαίμη 44, Παλαιό Φάληρο
Τηλέφωνα επικοινωνίας
210-9851166
Επειγ. 6974425693