Δευτέρα - Παρασκευή - 9:00 - 20:00, Σάββατο - 9:30 - 13:00

Διαγνωστικό Κέντρο

Το έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής, έχοντας την γνώση κι εξειδείκευση, τον άρτιο εξοπλισμό με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, καθώς και τις συνεργασίες με διαγνωστικά, ερευνητικά εργαστήρια και πανεπιστήμια του εξωτερικού, είναι σε θέση να εκτελεί άμεσα κι αποτελεσματικά σχεδόν όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, tests και δοκιμασίες που απαιτούνται ώστε να διαγνώσει ταχύτατα το πρόβλημα του ασθενούς κατοικιδίου σας.

Γενετική Διαγνωστική Συμβουλευτική

Τι είναι η Γενετική Διαγνωστική Συμβουλευτική;
Στην συγκεκριμένη περίπτωση εδώ , είναι η εφαρμογή της γενετικής επιστήμης στην κλινική πράξη ,έτσι ώστε να μας παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για την διάγνωση και πρόληψη γενετικών ανωμαλιών και παθήσεων των κατοικιδίων ζώων.

Τι είναι η Γενετική Διαγνωστική Συμβουλευτική;
Στην συγκεκριμένη περίπτωση εδώ , είναι η εφαρμογή της γενετικής επιστήμης στην κλινική πράξη ,έτσι ώστε να μας παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για την διάγνωση και πρόληψη γενετικών ανωμαλιών και παθήσεων των κατοικιδίων ζώων.

Είναι χρήσιμη τόσο για τους κτηνιάτρους στην καθημερινή κλινική τους πράξη , όσο και για τους κηδεμόνες των κατοικιδίων ,αλλά και για τους εκτροφείς .Συγκεκριμένα....

-Για τους κτηνιάτρους αποτελεί πολύ χρήσιμο εργαλείο για την διερεύνηση γενετικών παθήσεων , κάνοντας  στοχευμένες γενετικές αναλύσεις ,για την διευκόλυνση διάγνωσης παθήσεων που έχουν γενετικά αίτια ,με στόχο την καλύτερη πρόγνωση της εξέλιξης της ασθένειας και της θεραπείας της.

-Για τους κηδεμόνες ζώων συντροφιάς , η γενετική διαγνωστική συμβουλευτική , τους βοηθά να γνωρίσουν το γενετικό δυναμικό του σκύλου ή της γάτας τους . Επίσης να μάθει την φυλετική προέλευση, την προδιάθεση για γενετικές ασθένειες, το γενετικό δυναμικό του κατοικιδίου του , αν ο σκύλος ή η γάτα τους είναι φορέας βλαβερών μεταλλαγών που μπορεί να μεταβιβάσει στα κουτάβια του κ.α.

-Στους εκτροφείς παρέχει συμβουλευτική για την επιλογή γεννητόρων από εκτροφείς βάσει γενεαλογικών στοιχείων και γενετικών αναλύσεων εκτελώντας γενετικές αναλύσεις για τις περισσότερες παθήσεις με γνωστή γενετική βάση, μορφολογικά χαρακτηριστικά και φυλετική προέλευση.

Στην κλινική μας λοιπόν, έχουμε την δυνατότητα ,σε συνεργασία με εξειδικευμένα κέντρα του εξωτερικού και με την καθοδήγηση κι επιμέλεια εξειδικευμένης συνεργάτιδας γεννετήστριας ,να δίνουμε όλες τις παραπάνω πληροφορίες για τα κατοικίδια σας  και να σας βοηθήσουμε υπεύθυνα και τεκμηριωμένα ,δίνοντάς σας αξιόπιστες απαντήσεις σε ενδεχόμενα γενετικά προβλήματά τους ,όπως η δυσπλασία ισχύων & αγκώνων , η εκφυλιστική μυελοπάθεια , οι συγγενείς μυοπάθειες, , η προοδευτική ατροφία του αμφιβληστροειδούς , η ναρκοληψία κ.α.

Που θα μας βρειτε

Διεύθυνση
Αμφιθέας & Ζαίμη 44, Παλαιό Φάληρο
Τηλέφωνα επικοινωνίας
210-9851166
Επειγ. 6944251450