Δευτέρα - Παρασκευή - 9:00 - 20:00, Σάββατο - 9:30 - 13:00

Προληπτικό Τμήμα

Είναι προτιμότερο να προλαμβάνεις ένα πρόβλημα από το να προσπαθείς να το διορθώσεις.
Με τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα (εμβολιασμούς, αποπαρασιτώσεις, έλεγχο της στοματικής υγείας), τακτικά check up κι έλεγχο του βάρους σε ζώα με τάση παχυσαρκίας, προληπτική γηριατρική, προλαμβάνουμε πολλά προβλήματα ή φροντίζουμε να τα αντιμετωπίσουμε μόλις αυτά αρχίσουν να εμφανίζονται, έχοντας έτσι περισσότερες και καλύτερες δυνατότητες για τη θεραπεία τους

Διαχείριση Βάρους

Πολλοί κάτοχοι σκύλων και γατών θεωρούν ότι ευχαριστούν τα κατοικίδιά τους με το να τα ταΐζουν πολύ αλλά και με τροφές που δεν είναι πραγματικά κατάλληλες για τη διατροφή τους.

Επίσης λόγω έλλειψης χρόνου, πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι από όσους εργάζονται, καθώς και χώρους άσκησης των ζώων (π.χ. κήπος, αυλή), πολλοί σκύλοι και γάτες συχνά ασκούνται λίγο ή και καθόλου.

Τα προβλήματα αυτά μπορεί να είναι λοιμώδους αιτιολογίας ή μη. Ιδίως ο σκύλος κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες εκτίθεται σε πολλούς κινδύνους λόγω του ότι τα παράσιτα που μεταφέρουν σε αυτόν λοιμώδη νοσήματα (π.χ οι σκνίπες τη λεϊσμανίωση-''καλααζάρ'', τα τσιμπούρια την ερλιχίωση και τη νόσο του Lyme, τα κουνούπια τη διροφιλαρίωση-''σκουλήκι της καρδιάς''), λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας του περιβάλλοντος απαντώνται σε αφθονία σε όλη την Ελλάδα..

Καλό είναι λοιπόν, για τη παράταση της ζωής του σκύλου ή της γάτας σας αλλά και για τη βελτίωση της ποιότητάς της, να ελέγχετε συχνά το βάρος του ζώου και να λαμβάνετε τα κατάλληλα μέτρα όταν βλέπετε ότι έχει τάση να ξεπεράσει το φυσιολογικό βάρος. Με κατάλληλα διατροφικά προγράμματα και συγκεκριμένο πλάνο ελέγχου της πορείας του ζώου σας βοηθάμε στη προσπάθεια για τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης του ζώου.

Που θα μας βρειτε

Διεύθυνση
Αμφιθέας & Ζαίμη 44, Παλαιό Φάληρο
Τηλέφωνα επικοινωνίας
210-9851166
Επειγ. 6944251450