Δευτέρα - Παρασκευή - 9:00 - 20:00, Σάββατο - 9:30 - 13:00

Προληπτικό Τμήμα

Είναι προτιμότερο να προλαμβάνεις ένα πρόβλημα από το να προσπαθείς να το διορθώσεις.
Με τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα (εμβολιασμούς, αποπαρασιτώσεις, έλεγχο της στοματικής υγείας), τακτικά check up κι έλεγχο του βάρους σε ζώα με τάση παχυσαρκίας, προληπτική γηριατρική, προλαμβάνουμε πολλά προβλήματα ή φροντίζουμε να τα αντιμετωπίσουμε μόλις αυτά αρχίσουν να εμφανίζονται, έχοντας έτσι περισσότερες και καλύτερες δυνατότητες για τη θεραπεία τους

Στοματικός Έλεγχος

Η στοματική υγιεινή των κατοικιδίων σας είναι πολύ σημαντική τόσο για αισθητικούς λόγους όσο και για την υγεία τους(μικροβιακή πλάκα-βακτηριακή ενδοκαρδίτιδα).

Το πρόβλημα που απασχολεί κυρίως τους ιδιοκτήτες είναι η άσχημη μυρωδιά του στόματος των μικρών τους φίλων. Η δυσοσμία αυτή ως επί των πλείστων οφείλεται στην τρυγία(πέτρα) που σχηματίζεται στην επιφάνεια των δοντιών, η οποία οδηγεί στην μείωση της ποιότητας του δοντιού.

Αν είστε ιδιοκτήτης γάτας ο τακτικός έλγχος της στοματικής κοιλότητας της γάτας σας είναι ιδιαίτερα σημαντικός λόγω της ιδιοπαθούς στοματίτιδας-ουλίτιδας που εμφανίζουν. Πρόκειται για μια πολύ συχνή ασθένεια που χρακτηρίζεται από έντονη σιελόρροια, πόνο κατά την μάσηση της ξηράς τροφής και απώλεια δοντιών εξαιτίας της υφίζησης των ούλων λόγω φλεγμονής.

Επίσης κατάγματα δοντιών και παραμένων νεογιλά δόντια είναι κάποια από τα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε όσον αφορά το στόμα των κατοικίδιών μας. Τέλος σε πιο σοβαρές καταστάσεις ερχόμαστε αντιμέτωποι με κατάγματα της γνάθου (τροχαία, πτώση από ύψος) καθώς και κατάγματα της σκληρής υπερώας(κυρίως σε γάτες).

Στο cura Animalis κατά την διάρκεια της κλινικής εξέτασης, ελέγχουμε την στοματική κοιλότητα του ζώου, την χαρτογραφούμε, σας ενημερώνουμε για τυχόν προβλήματα και σχεδιάζουμε την θεραπεία αυτών.

Που θα μας βρειτε

Διεύθυνση
Αμφιθέας & Ζαίμη 44, Παλαιό Φάληρο
Τηλέφωνα επικοινωνίας
210-9851166
Επειγ. 6974425693